You are currently viewing Csapadékvíz elvezetés fejlesztése Tiszabezdéden – Sajtóközlemény

Csapadékvíz elvezetés fejlesztése Tiszabezdéden – Sajtóközlemény

Tiszabezdéd Község Önkormányzatának a „Települési környezetvédelmi infrastruktúra fejlesztések” TOP-2.1.3-16 felhívásra benyújtott „Csapadékvíz elvezetés fejlesztése Tiszabezdéden” című pályázata 339,70 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült európai uniós forrásból.

 

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg. A 339,70 millió forint összegű támogatás eredményeként a József Attila, Dózsa György és Táncsics Mihály utcák, illetve az 501 hrsz út által érintett településrész csapadékvíz elvezető rendszerének felújítása valósult meg, összesen 3.454 méter hosszan. A beruházás indokolt volt, hiszen a meglévő belterületi csapadékvíz elvezető rendszer több elemében is hiányos, alulméretezett és egyes szakaszokon nem megfelelő vonalvezetésű volt, így nem felelt meg a VGT2 előírásnak sem.

Az érintett vízelvezető művek jelenlegi leromlott állapota indokolta azt, hogy a korszerűsítési, rekonstrukciós munkák elvégzésre kerüljenek. Talajállékonysági gondok miatt a lapburkolatokkal burkolt árkok összecsúsztak, nem tudták ellátni elvezető funkciójukat. A munkák elvégzésével hosszú távra sikerült megoldani a településrészek belvíz-problémáját.

 

A projekt befejeződött: 2023. 09. 28.

 

 

További információ kérhető:

Daku Attila polgármester

Elérhetőség: 4624 Tiszabezdéd, Kossuth L. út 47.