You are currently viewing Széchenyi 2020 Pályá­zatok – CSAPA­DÉK­VÍZ ELVE­ZE­TÉS FEJ­LESZTÉSE

Széchenyi 2020 Pályá­zatok – CSAPA­DÉK­VÍZ ELVE­ZE­TÉS FEJ­LESZTÉSE

Csapadékvíz elvezetés fejlesztése Tiszabezdéden

Tiszabezdéd Község Önkormányzatának a „Települési környezetvédelmi infrastruktúra fejlesztések” TOP-2.1.3-16 felhívásra benyújtott „Csapadékvíz elvezetés fejlesztése Tiszabezdéden” című pályázata  331 millió forint támogatásban részesült.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg. A 331 millió forint összegű támogatás eredményeként a József Attila, Dózsa György és Táncsics Mihály utcák, illetve az 501 hrsz út által érintett településrész csapadékvíz elvezető rendszerének felújítása fog megvalósulni, összesen 3.454 méter hosszan.  A beruházás indokolt, hiszen a meglévő belterületi csapadékvíz elvezető rendszer több elemében is hiányos, alulméretezett és egyes szakaszokon nem megfelelő vonalvezetésű, így nem felel meg a VGT2 előírásnak sem.
Az érintett vízelvezető művek jelenlegi leromlott állapota indokolja azt, hogy a tervezett korszerűsítési, rekonstrukciós munkák elvégzésre kerüljenek. Talajállékonysági gondok miatt a lapburkolatokkal burkolt árkok összecsúsztak, nem tudják ellátni elvezető funkciójukat. A munkák elvégzése esetén hosszú távra sikerül megoldani a településrészek belvíz-problémáját.
A kivitelezéssel érintett területen a fejlesztéseknek köszönhetően a védekezési feladatok és költségek jelentősen csökkenni fognak, valamint a rendszer hosszútávon fenntartható lesz.

A projekt tervezett befejezése: 2021. 11. 30. október 31.

 
4-Szechenyi2020-Palyazatok-Sajtóközlemény_TOP_213_16_SB2_2019_00010